iskola01_Fotor iskola02_Fotor iskola03_Fotor iskola04_Fotor

Tisztelt Szülők! Tisztelt Gondviselők!

A Kormány döntése értelmében az általános iskolák 1-4. évfolyamain elkezdődik a köznevelési intézmények újranyitása. 2021. április 19. napjától az általános iskola 1-4. évfolyamai rendes munkarendben működnek, ezek az évfolyamok tehát hétfőtől ismét jelenléti oktatásban vesznek részt. Az általános iskolák 5-8. évfolyamai 2021. május 10-ig továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarendben vesznek részt az oktatásban. A felső tagozatos tanulóknak be kell jelentkezni a digitális órarend szerinti tanórára. Amennyiben a szülők igénylik, az általános iskola 5-8. évfolyamos tanulóinak felügyeletét 2021. május 10-ig továbbra is megszervezi.
Továbbra is betartjuk a tanév kezdete előtt közzétett intézkedési terv egészségvédelmi előírásait. Így a kötelező testhőmérséklet-mérést, fertőtlenítést, szellőztetést, az előírások szerinti maszkviselést.
A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 51. § (2) bekezdésének c) pontja értelmében az intézményvezetőnek alapos indokkal lehetősége van a tanulói távolmaradás igazoltnak tekintésére. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a 20/2012 (VIII. 31.) EMMI rendeletnek az igazolt és igazolatlan hiányzásokra vonatkozó szabálya változatlanul érvényes, tehát 250 órát meghaladó hiányzás esetén, amennyiben a tanuló teljesítménye a tanítási év folyamán érdemjeggyel nem volt értékelhető, osztályozóvizsgával teljesítheti a tanév kötelezettségeit.

                                                               Tóthné Márton Mónika
                                                                 intézményvezető