iskola01_Fotor iskola02_Fotor iskola03_Fotor iskola04_Fotor

Magdika kicsi

 

Pásztor Andrásné született Vattamány Magdolna

1946. 06. 30. - 2021. 04. 09.

 

Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy Pásztor Andrásné,  Magdika, tragikus hirtelenséggel elhunyt.

1946.06.30-án született Timáron. Az általános iskolát is Timáron végezte el kitűnő eredménnyel. Középiskolai tanulmányait a Tokaji Ferenc Gimnáziumban végezte.

1964-től 1967-ig a Nyíregyházi Felsőfokú Tanítóképző Intézetben tanult, majd tanítói oklevelet szerzett 1967.06.28-án.

1968-tól 2002-ig tanított a timári Szabolcsvezér Általános Iskolában.

Kiváló pedagógus volt, aki fáradhatatlanul és példaértékűen tanított nemzedékeket éveken át. Osztálykirándulásokon páratlan memóriával adta át ismereteit, tudását, az utazás szeretetét tanítványainak, munkatársainak. Többször vett részt a gyerekek táboroztatásában, versenyekre való felkészítésben. Az általános iskolában Gyümölcsoltó Boldogasszony napján rendezett ökomenikus mise fő szervezője, támogatója volt. Nyugdíjba vonulása után is szívén viselte iskolánk kápolnájának sorsát. Mélyen vallásos lévén erősítette az iskola és az egyház kapcsolatát is. Empátia és közvetlenség jellemezte, támogató és szeretetteli hozzáállással végezte munkáját.                                                                                                                       

A timári felnőtt színtársulat védnöke volt, megalakulásától kezdve támogatta a társulatot, és ezzel a falu kulturális életét is. Minden rendezvényt a szívén viselt, lelkesedése, elismerése mindenkinek hiányozni fog. Egyházi képviselőtagként rengeteget tevékenykedett és jótékonykodott. Az egész lényéből sugárzott a jóság, a szeretet és a segítőkészség.

Lokálpatriótaként fontosnak tartotta Timár múltjának, hagyományainak, emlékeinek átadását a fiatalabb nemzedéknek. Mindenki fordulhatott hozzá bizalommal, segítőkészségének nem volt párja. 2000-ben a millenniumi zászlóátadáson a település zászlóanyának választotta és felköthette a falu emlékszalagját a zászlóra.         

Életét áthatotta a keresztény szellemiség, a család szeretete, a diákok nevelése, a közösségért, való alázatos, jóságos és elfogulatlan munkálkodás.

 

"Egy könnycsepp a szemünkben Érted él,

Egy gyertya az asztalon Érted ég,

Egy fénykép, mely őrzi emléked,

S egy út, mely elvitte az életed.

A bánat, a fájdalom örökre megmarad,

Mindig velünk leszel, az idő bárhogy is halad.

                                

Fájó szívvel búcsúzunk! Nyugodj békében!

   Szabolcsvezér Általános Iskola dolgozói